APA ITU GARAM BUKIT???
GARAM KRISTAL GUNUNG HIMALAYA adalah garam bukit yang berasal dari kawasan Gunung Himalaya dan berada dalam bentuk asalnya.
Ia adalah garam organik yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna.
Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia.Garam Gunung Himalaya berbeza daripada garam halus biasa yang diproses yang mana kandungan sodiumnya adalah sodium pasif yang menyebabkan tekanan darah naik.
Garam memudharatkan apabila proses “pembersihan” turut menyahkan unsur potassium, kalsium, magnesium dan besi yang perlu bekerjasama dengan sodium.
Garam merupakan satu rahmat daripada Allah SWT yang boleh dinikmati dan tidak semestinya ditakuti kemudharatannya.
GARAM BUKIT
Amalan RASULULLAH S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh Sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk meghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.Ternyata berkesan menghilangkan pelbagai penyakit.
KEBAIKAN GARAM BUKIT
• Mempunyai 84 jenis Mineral yang tidak terdapat dalam garam biasa.
• Mengimbangkan tekanan darah.
• Meningkatkan kekuatan badan dan oksigen di dalam badan.
• Menguatkan struktur tulang (kalsium).
• Kardiovaskular.
• Angin Ahmar, migraine, kencing manis, darah tinggi, gout, batu karang.
• Kecantikan dan kesihatan kulit dan dalaman.
• Meleraikan gumpalan sel-sel darah merah.
• Menganjalkan saluran darah.
• Melarutkan sebarang pengumpulan kalsium dalam darah.
• Membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang.
• Melaraskan kelancaran sistem saraf.
• Membantu pembaharuan semula sel-sel.
• Membantu pergerakan otot-otot usus.
• Keseimbangan mineral mensinergikan sistem metabolik dengan lebih sempurna.
• Menyelesaikan masalah kesihatan yang berpunca dari ketisakseimbangan mineral.
• Membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna.
• Membantu dalam penyembuhan penyakit kulit.
• Membantu menguatkan tenaga batin.
Jika digunakan secara berterusan dan anda dinasihatkan untuk tidak mencampurkan garam bukit dengan garam biasa.Garam biasa mempunyai sodium yang tinggi tidak sesuai sebagai penawar.
No comments:
Post a Comment